Veliki korak za njega: Otvorena 'Vlajkijeva cesta'

Radiosarajevo.ba
Veliki korak za njega: Otvorena 'Vlajkijeva cesta'

Da je Emil Vlajki politička karikatura znaju izgleda svi osim njega. Pored toga što je u proteklih dvadeset godina promijenio nekoliko etničkih identiteta, vjerskih opredjeljenja i ideoloških ubjeđenja – a sve zbog političke koristi – Vlajki nam je u svojoj posljednjoj političkoj ulozi – hrvatskog potpredsjednika RS – priuštio novu zanimljivost.
 
U banjalučkom selu Šimići, gdje je Vlajki posjetio hrvatske povratnike u februaru, renovirana je cesta koja je ponijela ime „Vlajkijeva cesta“. Tako stvari stoje ako se oslonimo na saopštenje odaslano iz njegova kabineta.
 
Kada je Vlajki posjetio hrvatske povratnike u Šimićima, put kojim je došao bio je džombast i prepun rupa. Mještani su mu se požalili na niz problema, od čega su na prvo mjesto su stavili popravakj ceste koja je bila nefunkcionalna i otežavala komunikaciju ovog naselja sa svijetom.
 
Dopredsjednik Vlajki im je obećao da će problem ubrzo biti riješen. Otišao je kod ministra saobraćaja i veza Nedeljka Čubrilovića, koji je obnovi ovog regionalnog puta dao prioritet. 
 
Kabinet dopredsjednika Vlajkija napominje da su u izradi još dva projekta glede cesta u povratničkim zonama Prnjavora i Kotor Varoša, stoji u priopćenju ovog kabineta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije