Veliki broj vjernika klanjao bajram-namaz u Bugojnu: Poklonite vrijeme drugima

Fena
Veliki broj vjernika klanjao bajram-namaz u Bugojnu: Poklonite vrijeme drugima
Arhiv / Ilustracija

Veliki broj vjernika prisustvovao je centralnoj svečanosti klanjanja bajram-namaza koja je jutros organizirana u Kulturnom centru princeze Dževhere u Bugojnu.

Klanjanje bajram-namaza na ovom mjestu predvodio je glavni imam Medžlisa IZ Bugojno Vehid ef. Arnaut, a svečano je bilo i u svim ostalim bugojanskim džamijama.

"Kurban-bajram je vrijeme naše radosti i vrijeme našeg preispitivanja. Poklonite vrijeme Bajramu ili vrijeme u Bajramu poklonite drugima. Tako ćete na najboji način i sami sebe učiniti boljim", kazao je.

Onaj ko umije radost podijeliti s drugima, dodao je, i sam će najviše uživati u Bajramu: "Neka to budu naši roditelji, braća, sestre, prijatelji, komšije, svi oni s kojima dijelimo ovo parče zemlje. U ovim mubarek danima nastojte da činite dovu Allahu dž.š. za dobro vas, vaših najbližih i cijele naše zajednice", poručio je Vehid ef. Arnaut.

Čestitao je Kurban-bajram svima onima koji ga slave tradicionalnim riječima: "Bajram šerif mubarek olsun".

Inače, u mnogim dvorištima na teritoriji općine Bugojno traju pripreme za klanje kurbana, a punkt za prijem kurbanskih koža nalazit će se na lokaciji stočne pijace.

Za sutra je zakazan prijem glavnog imama za zvanice iz vjerskog, javnog i političkog života, dok će u džematu Vesela biti upriličen mevlud koji se svake godine organizira drugog dana Kurban-bajrama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije