Veliki broj Sarajlija odazvao se plenumu građana, novi sastanak zakazan za petak

Radiosarajevo.ba
Veliki broj Sarajlija odazvao se plenumu građana, novi sastanak zakazan za petak

U Sarajevu je danas održan sastanak plenuma građanki i građana Sarajeva u Centru za kulturnu i medijsku dekontaminaciju.

 Ovom plenumu građana se odazvao veliki broj Sarajlija, a prostor za održavanje sastanka bio je premalen da primi sve one koji su htjeli prisustvovati.

Uživo iz Kampusa Univerziteta u Sarajevu, za Radio Sarajevo javio se Ahmed Burić, bosanskohercegovački književnik i novinar, koji je plenum građana i građanki okarakterisao kao dobar pravac koji je samo potrebno artikulisati.

"Teško je artikulirati zahtjeve u odnosu na veliki broj problema. Niko od prisutnih nije pozivao na nasilje, sve su to ljudi koji su na protestima pozivali na promjene."


Od svih iznesenih prijedloga, posebno je izdvojio prijedlog dramaturginje koja je predložila da Vlada do kraja mandata radi volonterski.

Novi protesti u Sarajevu su najavljeni i za sutra u 12:00 sati ispred zgrade Predsjednštva, te će se nastaviti sve dok se ne ispune svi zahtjevi građana.

Utvrđen je i termin novog koji bi se trebao održati u petak od 17.30 sati u dvorani Zetra.

Dotad će se na ulicama Sarajeva i dalje održavati mirni protesti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije