Velika gužva na graničnim prijelazima: Obratite pažnju na ove dionice

0
Radiosarajevo.ba
Velika gužva na graničnim prijelazima: Obratite pažnju na ove dionice
FOTO: BIHAMK / Granicni prijelazi u BiH

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica, Gradina, Bosanska Gradiška i Orašje, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila na dionici Foča - Goražde u mjestu Patkovina, na snazi je obustava saobraćaja.

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Kolovoz je mjestimično vlažan, skreće se pažnja i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic - Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 4.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22 do 6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Olovo - Kladanj (Olovske Luke), Jablanica - Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj - Gračanica (u Klokotnici), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča - Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Povodom Nove godine, večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije