BiH / Uhapšen Izet Nizam, bivši zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima

10. 09. 2018. u 11:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 21

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, jutros je uhapšen Izet Nizamkoji je pod istragom i osumnjičen je za koruptivna kaznena djela za vrijeme dok je obnašao funkciju zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima BiH.

Policijski djelatnici SIPA, po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, na području Sarajeva, uhapsili su Izeta Nizama, rođenog 1963. godine u Bosanskoj Dubici.

Uporedo sa lišenjem slobode izvršeni su pretresi osumnjičenog, kao i ukupno tri stana koja su u njegovom vlasništvu ili ih koriste njegovi srodnici, navode iz Tužilaštva.

"Osumnjičeni je pod istragom i osumnjičen je da je, u periodu od 2011. do 2015. godine, dok je obnašao dužnost zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima BiH, protuzakonito uzimao novac, robu i usluge, od stranih državljana i osoba za koje su vođeni postupci vezani za boravak stanaca i druga statusna pitanja, kako bi zloupotrebom položaja, pogodovao donošenju odluka u korist navedenih osoba.

Prema rezultatima istrage, vršenjem koruptivnih kaznenih djela, osumnjičeni je ostvarivao imovinsku korist", saopćeno je iz Tužilaštva.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti priveden postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja osumnjičenog donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

NEMA KOMENTARA