Velika akcija protiv dilera, hapšenja u BiH i u Evropi

Radiosarajevo.ba
Velika akcija protiv dilera, hapšenja u BiH i u Evropi

 

U međunarodnoj policijskoj akciji koja je istovremeno izvedena u Srbiji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Holandiji uhapšeno je više osoba zbog krijučarenja i preprodaje veće količine kokaina iz Latinske Amerike u Evropu, prenio je danas B92.

Kako je navedeno, pripadnici službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije uhapsili su Hadži Zorana Jovanovića i Aleksandra Desnicu, javlja Tanjug.

„Na više lokacija u Republici Srpskoj (RS) u toku su pretresi, koje provodi entitetska policija u sklopu međunarodne akcije koja se odnosi na spiječavanje ilegalne trgovine opojnim drogama“, potvrdila je Feni glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a (MUPRS) Mirna Šoja. “Ove aktivnosti su dio međunarodne akcije koja se odnosi na sprječavanje ilegalne trgovine opojnim drogama, a u kojoj osim policije RS-a, učestvuju i policije Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Njemačke, Belgije i Holandije.“

Pojasnila je da pretrese na više lokacija na prostoru RS-a provode inspektori Uprave kriminalističke policije MUPRS-a.

Jutros tačno u devet sati u Doboju, specijalci MUP RS-a sa lisicama na rukama iz ugostiteljstvog objekta „Havana“ izveli su njegovog vlasnika, Gorana Jovanovića, javlja Dnevni avaz. Prethodno su blokirali i pretresli njegov stan u „Celjskoj“ ulici u Doboju, te automobil.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije