Velika akcija čišćenja u Neumu: Više od 40 ronilaca učestvovalo

2
Radiosarajevo.ba
Velika akcija čišćenja u Neumu: Više od 40 ronilaca učestvovalo
Foto: Neum.online / Odrađena akcija čišćenja neumskog podmorja

U Neumu je u nedjelju, 19. maja, održana značajna eko akcija čišćenja podmorja koju je organizirao Hrvatski ronilački klub Neum.

Ova akcija, koja je provedena uz pokroviteljstvo Općine Neum, okupila je više od 40 ronioca iz raznih ronilačkih klubova, među kojima su RK Mostar, Seuh Mostar, Šrek Ljubuški, HRK Dubrovnik, ERK Blace, Šrek Delta 5 Metković i Periska Ploče.

Čišćenje je obuhvatilo više lokacija, s posebnim naglaskom na glavne neumske plaže. Sudionici su jutros započeli akciju podijeljeni u timove, koristeći potrebnu opremu i mreže za prikupljanje otpada. Visoka motivacija i zajedništvo među sudionicima rezultirali su uspješnim uklanjanjem otpada.

Nestao mladić iz BiH (20), policija se uključila u potragu

Nestao mladić iz BiH (20), policija se uključila u potragu

Zvonimir Leženić, predsjednik Hrvatskog ronilačkog kluba Neum, izrazio je zadovoljstvo rezultatima akcije, istaknuvši važnost zajedničkog truda i suradnje. Planovi kluba uključuju nastavak eko akcija i organizaciju tečajeva ronjenja.

Ova eko akcija ima izuzetnu važnost za očuvanje prirodnog ekosistema i ljepote neumskog podmorja. Uklanjanje otpada doprinosi očuvanju morskih staništa i poboljšava kvalitetu života lokalnog stanovništva i turista.

Odrađena akcija čišćenja neumskog podmorja
Foto: Neum.online: Odrađena akcija čišćenja neumskog podmorja

Nadalje, educiranje javnosti o važnosti očuvanja okoliša podiže svijest o pravilnom odlaganju otpada.

Uz podršku lokalne zajednice i institucija, cilj je održavati i unapređivati čistoću podmorja kako bi Neum ostao atraktivna i ekološki osviještena turistička destinacija.

Hrvatski ronilački klub Neum nastavlja s aktivnostima za očuvanje prirodnih ljepota mora, pružajući pozitivan primjer suradnje u zaštiti okoliša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije