Vedran Lakić: 'Struja se vraća u BiH, moramo biti oprezni kako ne bi izazvali novi kolaps'

6
Radiosarajevo.ba
Vedran Lakić: 'Struja se vraća u BiH, moramo biti oprezni kako ne bi izazvali novi kolaps'
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Vedran Lakić

Vedran Lakić, Ministar energija, rudarstva i industrije Federacije Bosne i Hercegovine govorio je za portal Radiosarajevo.ba o nestanku struje u Bosni i Hercegovini i regionu.

"Problem u prenosnoj mreži u regionu i preopterećenje dovelo je do nestanka struje i u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Svi napori usmjereni su ka što skorijem rješavanju navedenog problema i povratku električne energije u domove.

Najbitnije je da vraćamo u pogon termoelektrane i hidroelektrane i pozdravljam sve napore koje elektrodistributivna preduzeća ulažu kako bi se čim prije normalizovala distribucija električne energije. Sistem se polako vraća. Struja je puštena u Tuzli, Kaknju, Banja Luci, a polako se vraća i u sarajevska naselja.

Bravo GSS Trnovo: Dvije uspješne akcije spašavanja za jedan dan

Bravo GSS Trnovo: Dvije uspješne akcije spašavanja za jedan dan

Moramo biti oprezni i sve uraditi polako kako ne bi izazvali novi kolaps i veće havarije. Za sada je sve pod kontrolom. Ovo nam je prilika da shvatimo koliko nam je bitan sistem i trebamo raditi na njegovom unaprijeđenju," rekao je za portal Radiosarajevo.ba Vedran Lakić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije