Večeras opet snijeg, pročitajte prognozu do subote

Radiosarajevo.ba
Večeras opet snijeg, pročitajte prognozu do subote
Jutros je u našoj zemlji pretežno vedro. Po kotlinama Bosne s maglom ili sumaglicom.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Kupres -16; Drvar -15; Livno -14; Sokolac -13; Banja Luka, Bijeljina -10; Sanski Most -9; Bihać, Bugojno -8; Bjelašnica, Ivan-sedlo, Jajce, Sarajevo, Srebrenica -7; Gradačac, Tuzla, Zenica -6; Doboj, Zvornik -4; Mostar 2; Stolac, Trebinje 3; Neum 4.

 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, na normali je i lagano opada.

 

Danas će u našoj zemlji prevladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana i u večernjim satima naoblačenje sa sjevera praćeno padavinama. Uglavnom će padati snijeg, samo ponegdje u Posavini s kišom. Vjetar, slab do umjeren, zapadni i jugozapadni. Dnevne temperature od -1 do 5, na jugu od 5 do 9 °C. U Sarajevu sunčano. U večernjim satima naoblačenje sa snijegom. Dnevna temperatura oko 2 °C.

 

Četvrtak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u centralnim i istočnim područjima. Nešto manje oblačnosti i bez padavina očekuje se u Hercegovini i na sjeveru zemlje. Visina novog snijega u toku 24 sata oko 5 cm u nizinama, a na planinama do 10 cm. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na jugu od 0 do 3, a najviša dnevna od -3 do 3, na jugu od 4 do 7 stepeni.

 

Petak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini nešto manje oblačnosti i bez padavina. U cijeloj zemlji veoma hladno. Jutarnja temperatura od -13 do -6, na jugu od 0 do 3, a najviša dnevna od -8 do -2, na jugu od 2 do 5 stepeni.

 

Subota: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u centralnim i istočnim područjima. Tokom dana, postupan prestanak padavina. U Hercegovini nešto manje oblačnosti i bez padavina. Ledeni dan u cijeloj zemlji. Jutarnja temperatura od -15 do -9, na jugu od -3 do 0, a najviša dnevna od -11 do -5, na jugu od -1 do 2 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije