Izmjene / Važno saopćenje iz BIHAMK-a povodom katoličkog Božića

24. 12. 2021. u 08:16:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba BIHMAK objavili su važnu informaciju pred katolički Božić.

"Povodom katoličkog Božića, od danas u 12 sati do sutra veče do ponoći bit će zabranjen prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Kada su u pitanju granični prijelazi, pojačana je frekvencija vozila kada je u pitanju ulazak u BiH i to u mjestima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina, Bosanski Brod i Orašje. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta.

"Slabiji snijeg jutros pada na području Mliništa i Blidinja, ali se ne zadržava na kolovozu. U jutarnjim satima magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Gračanica-Doboj-Maglaj i Livno-Kamensko. Skrećemo pažnju na odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, pa vozače savjetujemo da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog radova na asfaltiranju danas i sutra (24. i 25.12.) od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Jezero-Šipovo.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom", saopćili su ovog jutra iz BIHAMK-a.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA