Važno obavještenje za vozače: Poledica, odroni, lavine otežavaju saobraćaj

Radiosarajevo.ba
Važno obavještenje za vozače: Poledica, odroni, lavine otežavaju saobraćaj
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U većem dijelu naše zemlje danas se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, a mjestimična poledica može se očekivati na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima. Učestali su odroni na brojnim dionicama, a na magistralnom putu M-18 Dobro Polje-Brod na Drini upozoravamo na opasnost od sniježnih lavina. Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Apelujemo na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Molimo vozače da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Na magistralnom putu M-15 Šuica-Livno preko planinskog prevoja Borova Glava, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz i savjetujemo maksimalno opreznu vožnju.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Na GP Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije