Važno obavještenje: Sutra od 16 sati izmjene saobraćaja u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Važno obavještenje: Sutra od 16 sati izmjene saobraćaja u Sarajevu
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je, rješavajući po zahtjevu Fudbalskog kluba ,,Velež“, odobrilo privremenu obustavu saobraćaja u ulicama: Zvornička i Topal Osman paše, radi provođenja mjera osiguranja i bezbjednog održavanja fudbalske utakmice na dan 12. august 2021. godine, u periodu od 16:00 do 23:00 sata.

Privremena izmjena režima saobraćaja se odnosi na ulicu Zvornička, tačnije od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana - Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića, te na ulicu Topal Osman paše, na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice sa ulicom Zvornička.

Navedena izmjena saobraćaja podrazumijevat će sljedeće:

a) Potpunu obustavu saobraćaja, osim za vozila iz člana 125. i 126 Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, na dijelu ulice Zvornička od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana - Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića;

b) Potpunu obustavu saobraćaja, osim za vozila iz člana 125. i 126 Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, u ulici Topal Osman paše na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice sa ulicom Zvornička.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i na raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava na alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja bezbjednih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim odvijanja saobraćaja.

Alternativni pravci za vrijeme izmjene režima saobraćaja po smjerovima su:

I - Smjer Skenderija - Dobrinja

Zagrebačka - Hamdije Čemerlića - Zmaja od Bosne - Prijedorska - Safeta Hadžića i obratno;

II - Smjer Dobrinja - Skenderija

Safeta Hadžića - Azize Šaćirbegovića - Zmaja od Bosne - Hamdije Čemerlića -Zagrebačka Terezija i obratno;

III - Iz pravca ulice Zmaja od Bosne

Zmaja od Bosne - Ložionička - Topal Osman paše - Kemala Kapetanovića- Hamdije Čemerlića.

A radi obezbjeđenja funkcionalne i bezbjedne obustave saobraćaja neophodno je osigurati prisustvo službenika policije na sljedećim raskrsnicama: Topal Osman paše - Kemala Kapetanovića, Vilsonovo šetalište - Topal Osman paše, Zmaja od Bosne - Topal Osman paše, Zvornička - Put Mladih Muslimana - Azize Šaćirbegović, Zagrebačka - Hamdije Čemerlića, te Hamdije Čemerlića – Grbavička.

“Privremena obustava saobraćaja, odnosi se na potpunu zabranu saobraćaja za sva vozila javnog gradskog prijevoza koja se kreću dionicom u kojoj je izmijenjen režim saobraćaja”, navode iz Ministarstva saobraćaja KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije