Važne informacija za vozače: Gdje vas danas očekuju gužve u saobraćaju

0
Radiosarajevo.ba
Važne informacija za vozače: Gdje vas danas očekuju gužve u saobraćaju
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a  iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Napominju i da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na magistralnom putu Doboj-Maglaj (na dionici Poljice-Maglaj) od 07 do 16 sati, svaki dan, osim nedjelje, saobraća se usporeno, jednom trakom.

Europski parlament odobrio Plan rasta za Z. Balkan: Države mogu dobiti novac, ali uslovi pooštreni

Europski parlament odobrio Plan rasta za Z. Balkan: Države mogu dobiti novac, ali uslovi pooštreni

Novo istraživanje potvrdilo: Žene su bolji i sigurniji vozači od muškaraca

Novo istraživanje potvrdilo: Žene su bolji i sigurniji vozači od muškaraca

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion "Asim Ferhatović Hase" do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustave saobraćaja u terminima od 9 do 12.15 sati i od 13.15 do 15 sati.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

KANTON SARAJEVO

- Zbog snimanja igrane serije danas (12.11.) od 11 do 24 sata zabranjeno je parkiranje i obustavlja se saobraćaj (po potrebi) u ulici Kralja Tvrtka, dok su kraće obustave (2-3) minuta moguće na relaciji Augusta Brauna-Dolina-Magribija.

Znate li i da gorivo ima rok trajanja: Evo koliko dugo može biti u rezervoaru

Znate li i da gorivo ima rok trajanja: Evo koliko dugo može biti u rezervoaru

- Zbog izvođenja radova u vremenu od 22 do 05 sati obustavlja se saobraćaj teretnih vozila u ulici Safeta Zajke od kružnog toka spoj sa ulicom Alije Kučukalića do kružnog toka spoj sa autocestom A-1.

- Etapne obustave saobraćaja u ulicama: Hendekuša (7-18h), Dugi Sokak (7-18h), Telali (22-05h), Igmanska Cesta (7-18h), Petra Sinana Šaina (07-18h), raskrsnica Butmirska cesta-Poligonska-Aerodromska 00-24h, Arapova 14-19h i Crni Vrh 8-19h.

- Zbog izvođenja radova na ugradnji taktilnih ploča za slijepa i slabovidna lica, sporije se saobraća na raskrsnicama: Ložionička-Envera Šehovića, Topal Osman paše-Porodice Ribar, Topal Osman paše-Vilsonovo šetalište,Hamdije Čemerlića-Hasana Brkića-Grbavička.

- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Mačkareva, Ramiza Salčina, Džemala Bijedića, Babin Do (Bjelašnica), Baruthana, Faletići i Safeta Zajke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije