Važna obavijest za građane Sarajeva o važenju kupona za prijevoz

0
Radiosarajevo.ba
Važna obavijest za građane Sarajeva o važenju kupona za prijevoz

Vlada Kantona Sarajevo danas je usvojila zaključak da martovski kupon za prijevoz, koji je subvencioniran penzionerima, studentima, te slijepim i slabovidnim osobama, važi do 1. januara 2021. godine.

Razlog tome je, kako su naveli, smanjenje mogućnosti prenosa koronavirusa i eliminisanje gužvi na prodajnim mjestima GRAS-a i Centrotransa, koji vrše javni prijevoz putnika.

"Vlada KS primila je danas na znanje Informaciju o organizaciji javnog linijskog prijevoza putnika na području Kantona Sarajevo u uslovima opasnosti od širenja koronavirusa.

Naloženo je Ministarstvu saobraćaja KS da prati epidemiološku situaciju, te da u saradnji sa prijevoznicima koji obavljaju javni linijski prijevoz putnika na području KS organizuje prijevoz u skladu sa preporukama Zavoda za javno zdravstvo KS.

U cilju smanjenja mogućnosti prenošenja koronavirusa i eliminiranja gužvi na prodajnim mjestima prijevoznika GRAS i Centrotrans Eurolines, zaključeno je i da se penzionerima, studentima, te slijepim i slabovidnim osobama, koji posjeduju subvencionirani kupon mjesečne karte za mart produži njegova važnost do 1. januara 2021. godine", saopćeno je danas nakon sjednice Vlade KS.

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o izmjeni Odluke o cijenama korištenja javnih parkinga.

"Izmjene ove odluke se ne odnose na poskupljenje ili promjenu visine cijene ove usluge za građanstvo.

Izmjenama je regulisana raspodjela sredstava prikupljenih od naplate ove vrste usluga između KJKP Rad i Ministarstva saobraćaja, shodno mišljenju Uprave za indirektno oporezivanje KS, a vezano za oporezivanje komunalnih usluga parkiranja", saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije