Imunizacija / Važna informacija za građane o distribuciji Pfizer doza vakcina

25. 09. 2021. u 15:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH je sve zaprimljene doze cjepiva protiv COVID-19 proizvođača Pfizer/BioNTech, namijenjene za cijepljenje stanovništva prvom dozom, distribuirao prema kantonalnim zavodima za javno zdravstvo.

U narednim sedmicama, distribuirat će doze namijenjene za cijepljenje drugom dozom.

Cjepiva protiv COVID-19 koja su dostupna stanovništvu Federacije BiH su sigurna i učinkovita u sprječavanju obolijevanja od teških oblika bolesti.

U trenutku kada se ponovno registrira porast broja slučajeva COVID-19, važno je cijepiti se što je prije moguće i ne odgađati cijepljenje, podsjećaju iz Zavoda za javno zdravstvo. 

Podsjetimo, ispred Olimpijske dvorane "Juan Antonio Samaranch", sarajevske Zetre jutros su zabilježene velike gužve. Građani strpljivo u redu čekaju na svoju dozu vakcine.

Razlog gužvi je kontingent vakcina protiv koronavirusa Pfizer/BioNTech, koji je jutros na raspolaganju građanima.

Građanima su osim Pfizera na raspolaganju i vakcine AstraZeneca i Sinopharm. Važno je naglasiti da se vakcinacija obavlja bez najave.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)