Nevrijeme / Vatrogasci u Tuzli spašavali djecu iz poplavljenog automobila

01. 05. 2022. u 17:48:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Tokom današnjeg nevremena i poplave na južnoj saobraćajnici i raskrsnici kod Elektrodistribucije u Tuzli, pod vodom na dijelu puta su ostala dva automobila, a u jednom se nalazila i porodica sa dvoje maloljetne djece.

Na poziv stanara obližnje zgrade, nakon dvadesetak minuta su intervenisali vatrogasci, koji su čišćenjem odvoda pokušali smanjiti nivo vode, te vozilo u koje je u međuvremenu počela prodirati i voda, izvući iz formiranog "jezera".

Drama je riješena kada se na licu mjesta pojavio poznati tuzlanski ljekar Zijah Rifatbegović, čiji su članovi familije bili u autu i koji je zajedno sa vatrogascima, očigledno uplašene i uplakane djevojčice uspio evakuisati iz automobila.

Problem plavljenja ove lokacije je dugogodišnji problem u Tuzli. Samo u u posljednjih nekoliko godina uslijed poplava, na ovoj lokaciji je oštećeno na desetine automobila, piše Tuzlainfo.ba.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)