Vanredno i u Tuzli, u Kladnju nestašica hrane

Radiosarajevo.ba
Vanredno i u Tuzli, u Kladnju nestašica hrane

Načelnik općine Tuzla je, na osnovu prijedloga Općinskog štaba civilne zaštite, u subotu proglasio stanje prirodne nesreće zbog obilnih snježnih padavina i izuzetno niskih temperatura. Snijeg u visinskim područjima općine Tuzla dostigao je visinu preko 70 cm, zbog čega su pojedini djelovi općine Tuzla skoro odsječeni. 


Zbog niskih temperatura snijeg se neće otapati, a prema prognozi se uskoro, a najkasnije u ponedjeljak, očekuju nove padavine. 

Pozivaju se vlasnici i etažni vlasnici svih stambenih i poslovnih zgrada i objekata da postupe po Odluci o komunalnom redu i čiste snijeg ispred svojih objekata, saopćeno je iz kabineta općinskog načelnika, javila je novinska agencija Fena.

Na području općine Kladanj visina snijega je između 70 i 125 centimetara, ali su magistralne i regionalne ceste prohodne i očišćene. Predstavnici civilne zaštite saopštili su da je zbrinuto dvoje beskućnika. Evakuacija stanovništva za sada nije potrebna, međutim kladanjskim naseljima potrebna je pomoć u hrani

Stanje elementarne nepogode na području općine Srebrenica je i dalje na snazi. Snijeg neprestano pada od četvrtka, a ekipe za čišćenje, koje su na terenu, danonoćno pokušavaju ukloniti visoke snježne nanose. Visina snježnog pokrivača u planinskim dijelovima općine ide i do 2,5 metra.

Najkritičnije stanje je i dalje u selima Luka i Krušev Do. Mašine su na sedmom kilometru od ovih sela.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije