Vanraspravno vijeće odlučilo: Menadžeri Agrokora ostaju na slobodi

Radiosarajevo.ba
Vanraspravno vijeće odlučilo: Menadžeri Agrokora ostaju na slobodi
Vanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu jutros je donijelo odluku o žalbi Državnog tužiteljstva (DORH) na odbacivanje istražnog zatvora za 14 osumnjičenika u slučaju Agrokor.

"Vanraspravno vijeće odbilo je žalbu ŽDORH-a i potvrdilo je odluku suca istrage", kazao je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Tako je Vijeće potvrdilo odluku suda da se svi optuženi u aferi Agrokor, njih 12, osim Ivice Todorića, mogu braniti sa slobode zato što, prema stavu Suda, ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke.

Na pitanje jesu li se stekli uvjeti za raspisivanje Europskog naloga za hapšenje Ivice Todorića, Devčić kaže da županijsko odvjetništvo vodi postupak pa oni odlučuju o tome.

 Pretpostavka za raspisivanje Europskog naloga za hapšenje jeste da osoba nije pronađena u Hrvatskoj, odnosno može se nalaziti na području bilo koje zemlje EU i ne treba se znati točno koja zemlja. Ako je Todorić u Švicarskoj, to bi moglo stvoriti probleme, ali ipak postoje konvencije o izručenju čije su potpisnice članice Europola, objasnio je Devčić.

 




Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije