Valida Repovac-Pašić Na konferenciji ALDE

Radiosarajevo.ba
Valida Repovac-Pašić Na konferenciji ALDE

Članica Predsjedništva i predsjedavajuća Političkog savjeta Naše stranke Valida Repovac-Pašić učestvovala je, ispred Naše stranke, na trećoj regionalnoj konferenciji Asocijacija liberalnih demokrata Europe  (ALDE)  o Zapadnom Balkanu koja se održavala u Budvi 14. i 15. septembra, saopćeno je.  Domaćin konferencije je bio Andrija Popović, predsjednik Liberalne Partije Crne Gore, a među učesnicima konferencije bili su i predstavnici svih liberalnih stranaka iz regije, kao i specijalni gosti koji su moderirali konferenciju - Jelko Kacin, poslanik u Europskom parlamentu i specijalni izvjestitelj ALDE-a za Zapadni Balkan; potom Baroness Sarah Ludford (LDP Velike Britanije), također poslanica u Europskom Parlamentu i bivša predsjednica ALDE; Jozo Rados, poslanik u Hrvatskom Parlamentu ispred HNS-a, i drugi, saopćila je Naša Stranka.
 
Razgovaralo se o tri teme: nastojanjima Europske Unije u reformi pravosuđa i uspostavi vladavine prava, ekonomskim i socijalnim izazovima - o liberalnom pristupu tim izazovima, te zaštiti i promociji manjinskih prava (etničkih, vjerskih i LGBT).
 
Naša stranka je u okviru druge teme predstavila aktivnosti u povodu predstojećih lokalnih izbora i to u onom dijelu Izbornog progarma NS-a koji se tiče ekonomskg razvoja.

U okviru treće teme predstavnica Naše stranke informisala je europske parlamentarce kao i liberale iz regije o prijedlogu dokumenta Ustavnih reformi koji je nedavno publikovan i stavljen u javnu raspravu te o našim inicijativama i aktivnostima u promociji zaštite manjinskih prava, posebno inicijative naših poslanika o promjenu položaja Ostalih, saopćeno je iz Naše Stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije