Vakcinisao se Adnan Jupić: Cjepivo sam dobio kao zdravstveni radnik, ne kao ministar

2
Fena
Vakcinisao se Adnan Jupić: Cjepivo sam dobio kao zdravstveni radnik, ne kao ministar
Foto: Fena / Vakcinisao se Adnan Jupić

Svoju prvu dozu vakcine AstraZeneca danas je, u prostorijama Hitne pomoći Doma zdravlja Zenica, primio i ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona Adnan Jupić.

"Činjenica je da sam, kao zdravstveni radnik, a ne kao ministar došao na red i primio vakcinu. Osjećam se apsolutno dobro. I psihološki je to jedan vrlo značajan momenat pa se puno bolje osjećam, upravo vezano za vakcinaciju", kazao je ministar Jupić.

Vakcinacija je, podvukao je, jedini put za izlazak iz ove krize izazvane koronavirusom te je pozvao sve građane, ali u prvom redu zdravstvene radnike, koji su prioritet za vakcinaciju, da učine isto.

To je, kaže, danas pokazao i svojim primjerom, jer želi da se "što prije vratimo normalnom životu i svojim, normalnim radnim zadacima":

"Vakcinacija u našem kantonu teče po ustaljenom planu. Činjenica je da, još uvijek, raspolaženo s vrlo malim brojem vakcina i da je puno veća potreba zdravstvenih radnika za vakcinama, od količina s kojima raspolažemo. Siguran sam da će se ubuduće i povećati broj zdravstvenih radnika, koji će svojim primjerom ukazati na značaj vakcinacije, jer bez vakcinacije ćemo se još dugo susretati s restrikcijama, ograničenjima i bit ćemo 'crna 'upa" u svijetu, ako 70 posto naših ljudi ne vakcinišemo."

ZDK je, napominje ministar Jupić, u prve dvije faze raspodjele doniranih vakcina, dobio ukupno oko 1.500 doza, a što je nedovoljno i za vakcinisanje svih zdravstvenih radnika, koji su iskazali želju da budu vakcinisani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije