! / Vakcinacija u Zetri ponovo od ponedjeljka: Dostupno više od 5.000 doza

08. 05. 2021. u 16:13:00 I. S.

Shares: 0

Građani Kantona Sarajevo od ponedjeljka će ponovo imati priliku za vakcinaciju u Zetri.

Ovu informaciju potvrdio je Ademir Spahić, koordinator svih aktivnosti između javnih zdravstvenih ustanova u KS za portal Radiosarajevo.ba.

"Na raspolaganju građanima će biti više od 5.000 doza vakcina. Nastavlja se sa prioritetnom grupom građana koji su stariji od 75 godina, a bit će i hemodijalizni i pacijenti sa transplantiranim organima", rekao je Spahić.

Napomenuo je i kako će se vakcinacija nastaviti kako budu pristizale vakcine kroz COVAX sistem, šo bi, prema njegovim informacijama, trebalo se desiti u periodu od 17. do 27. maja.

"Nakon što vakcine prođu provjere, nastavljat ćemo prema prioritetnim skupinama, prema planu Zavoda za javno zdravstvo KS. Mi smo odmah reagovali - jučer smo dobili potvrdu da je sve prošlo zakonske okvire i krećemo dalje sa vakcinacijom", poručio je Spahić.

Podsjetimo i kako je vakcinacija u Zetri počela 21. aprila, ali je završena 27, a većina građana, s kojima su razgovarali novinari portala Radiosarajevo.ba, bili su zadovoljni organizacijom.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)