Uživajte u sunčanom petku: Dolazi nam promjena vremena - temperature će se spustiti i do 12 stepeni

0
Radiosarajevo.ba
Uživajte u sunčanom petku: Dolazi nam promjena vremena - temperature će se spustiti i do 12 stepeni
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Ljetna šetnja u centru Sarajeva

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. U centralnim i istočnim područjima po kolinama ima magle. Žuti meteoalarm upaljen je samo za područje Mostara gdje se danas očekuju visoke temperature.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica i Sokolac 10; Ivan Sedlo 12; Bugojno, Sarajevo i Široki Brijeg 13; Banja Luka, Bihać, Sanski Most i Zvornik 15; Livno, Tuzla i Zenica 16; Gradačac, Trebinje 18; Mostar i Stolac 20; Neum 22°C.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno i sunčano vrijeme, uz porast temperatura, ugodno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene u prvom dijelu dana, tokom poslijepodneva preporučljivo je biti malo oprezniji i djelimično reducirati aktivnosti. Prilikom boravka na otvorenom trebali bi izbjegavati i duže zadržavanje na suncu, obzirom da će vrijednosti UV indeksa biti visoke.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, većinom zapadnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33°C.

U nedjelju jače naoblačenje u drugoj polovini dana će širom Bosne usloviti pljuskove praćene grmljavinom. Padavine se ne očekuju u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine većinom zapadnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.

Nove redukcije: Bez vode ostaje 12 sarajevskih ulica

Nove redukcije: Bez vode ostaje 12 sarajevskih ulica

U ponedjeljak u Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti i magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje od 30 do 34°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije