Uživajte u sunčanom, aprilskom danu: Već poslijepodne će se vrijeme promijeniti

0
Radiosarajevo.ba
Uživajte u sunčanom, aprilskom danu: Već poslijepodne će se vrijeme promijeniti
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica -4 stepena, Drvar i Livno 1, Bugojno 2, Grude, Jajce i Sanski Most 3, Zenica 4, Bihać, Sarajevo i Tuzla 5, Mostar 7, Neum 8, Gradačac 11stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 939 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prije podne. Od sredine dana postepeno naoblačenje sa juga koje će od večernjih sati i tokom noći na četvrtak uvjetovati kišu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stepena.

U Sarajevo stigle prve trešnje, evo koliko je novca potrebno za kilogram

U Sarajevo stigle prve trešnje, evo koliko je novca potrebno za kilogram

U Sarajevu pretežno sunčano prije podne. Tokom dana, postupni porast oblačnosti. U večernjim satima se očekuje i kiša. Najviša dnevna temperatura oko 18 stepeni.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno prije podne uz prolaznu kišu u jutarnjim satima. Djelomično smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni.

Petak: Pretežno oblačno u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, uz mogućnost slabe kiše. U većem dijelu Bosne umjerena oblačnost. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu do 22 stepena.

Subota: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima sa slabom kišom u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana i u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu do 22 stepena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije