! / Užasne poruke dolaze iz HSS-a: DF je stranka balija, Komšić mitski balija

26. 08. 2019. u 21:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Mario Karamatić, predsjednik HSS-a Bosne i Hercegovine i član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine, gostovao je na Radio-televiziji Herceg Bosne.

Karamatić je gostujući na Radio-televiziji Herceg Bosne izjavio kako je "Demokratska stranka - stranka balija", a predsjednik ove stranke i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine - Željko Komšić - "mitski balija".

Ovakav istup političara u Bosni i Hercegovini, koji je donedavno sjedio i u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine uvreda je za sve građane Bosne i Hercegovine i sve narode i narodnosti u zemlji koju bi trebao voljeti i poštovati.

Ovakvim istupima Karamatić ne samo da baca ljagu na sebe, stranku iz koje dolazi, nego dodatno radi na pogoršanju stanja i odnosa među ljudima u svojoj domovini Bosni i Hercegovini. Bez obzira na to šta mislili o Komšiću i DF-u u HSS-u i HNS-u, čijeg je predsjedništva Karamatić član, klasifikacija koju je iznio za Komšića i ljude u njegovoj stranci nikako neće pomoći ni njemu, narodu iz kojeg dolazi, kao ni ostalim narodima u tisućljetnoj Bosni i Hercegovini.

Krajnje je vrijeme da politika zavađanja, vrijeđanja i mržnje ode na smetljište historije, a s njom i oni koji istu zagovaraju. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA