Užas u gimnaziji: Roditelji se žale na miševe u školi, evo šta kaže direktorica

Radiosarajevo.ba
Užas u gimnaziji: Roditelji se žale na miševe u školi, evo šta kaže direktorica
Foto: Arhiv / Gimnazija u Brčkom

U Gimnaziji "Vaso Pelagić" u Brčkom slobodno šetaju miševi dok su naša djeca na nastavi, kazao je zabrinuti roditelj za Radiosarajevo.ba.

Zabrinuti roditelj, čije je ime i prezime poznato redakciji, našem portalu je dostavio e-mail u kojem je opisao šta se sve dešava u ovoj školi te da želi da ukaže na ovaj problem koji se pojavio u jeku pandemije koronavirusa.

Osim toga, ova škola ranije je imala problema i sa žoharima.

"U javnoj ustanovi gdje trenutno ima oko 800 djece koja pohađaju nastavu i koja, nebuloznom odlukom kriznog štaba, ne izlaze izvan škole od 7 do 13 se u jeku pandemije korovirusa nalaze miševi jedni od pokretača svake zarazne bolesti. Krizni štab umjesto da se bavi kako će se učenici okrenuti i sjediti na času, umjesto da zabranjuju djeci da izlaze na velikom odmoru, bolje neka se pobrinu da unište miševe koji hodaju po gimnaziji potpuno slobodno dok su učenici zatvoreni kao u zatvoru", kazao je zabrinuti roditelj.

Povodom ovoga, kontaktirali smo direktoricu škole Amelu Helać koja je objasnila šta se dešava.

Kako nam je rekla, prije dva dana - pronađem je jedan mrtav miš ispred ulaza u sportsku dvoranu.

"Odmah smo reagirali i pozvali nadležne. Danas će biti izvršena deratizacija. Inače, prije početka školske godine izvršena je kompletna dezinfekcija i deratizacija", kazala je Helać za Radiosarajevo.ba.

Ona je pojasnila da sportsku dvoranu gimnazije koriste i klubovi koji u njoj treniraju.

"Ne znamo kako je miš ušao u dvoranu. Moguće da tokom treninga budu otvorena vrata zbog provjetravanja prostorije. Nije tačna konstatacija da miševi hodaju po školi. Ranije smo imali problema sa žoharima, to smo sredili. Nađen je jedan miš i danas će biti izvršena deratizacija", rekla je Amela Helać, direktorica Gimnazije "Vaso Pelagić" u Brčkoj za naš portal.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije