UŽAS! Napad Tasima Kučevića

Radiosarajevo.ba
UŽAS! Napad Tasima Kučevića

http://www.youtube.com/watch?v=u2IpXuKWP7U

Jednomjesečni pritvor za Kučevića i Spahića

Rano jutros uhapšen Tasim Kučević

MIŠkarci ili "Ženska revolucija"


Diskusija na forumu

Blog Tasima Kučevića, "kralja siromaha"

Nasilje nad ženama - folklor u kojem živimo

Tužilaštvo BiH insistira na sankcionisanju Kučevićog napada

Ahmed Burić: Sud pod noge

Reakcije na slučaj Kučević

Ko je nasilni vakif i "kralj siromaha", čovjek koji je brutalno napao ženu ispred zgrade Suda BiH prije nego što je pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu zbog organizovanja trgovine ljudima i prostitucije?

Tasim Kučević je dobio 12, njegova žena sedam, a trojica njihovih pomagača tri i po godine zatvora.

Samozvani sportista i biznismen, koji ne pije, ne puši i ne drogira se, tvrdi da su za sve njegove nevolje krivi policijski i pravosudni službenici koji su mu smjestili optužnicu.

Kučević je vlasnik nekoliko ugostiteljskih objekata u Tuzli u u kojima su se odvijala kriminalna djela za koja je osuđen. Prošle godine mu je ubijen brat u revolverskom obračunu ispred diskoteke Roma, jednog od ugostiteljskih objekata u vlasništvu porodice.

Izvor RadioSarajevo.ba kaže da je Kučević donator za izgradnju džamija u tuzlanskom kraju i da je donirao jedan od svojih objekata za ustanovu za liječenje od ovisnosti od droge, što ga svrstava u red takvih ljudskih gromada kao što su Senad Šahinpašić Šaja, Muhamed Ali Gaši i njemu slični.

Njegovi poštovaoci, iza kojih se vjerovatno krije sam Kučević, pokrenuli su i njegov blog, na kojem se mogu naći detalji iz knjige o istoriji "kraljevske loze" Kuči ili Kučević sa Pešterske visoravni, kojoj je navodno pripadao i bivši jugoslovenski kralja Petar Karađorđević.

"Nisamo mogli ostati mirni, pijući običnu Bosansku kahvu i slušajući priče o humanim dijelima Tasima Kučevića.Odlučiili samo da ih zabilježimo i objavimo, kako vrijeme ne bi izbrisalo tragove ljudi, koje su ispisali humane stranice našeg vremena, kao što je KRALJ-SIROMAHA gospodin Tasim Kučević. Tasim Kučević ljubazno nas je odbio jer nije htio da se priča o njegovim humanim djelima.Rekao je “moja pomoć tada neće imati svrhu, halalio sam i sve što sam pomogao bilo je od srca”

Zamolili samo Tasimovu suprugu Melihu nam pomogne, kako bi ono što sam napisao bilo vjerodostojno. Meliha nam je pomogla davajući mi dio dokumentacije: pisma zahvalnosti, slike i zahvalnice koje je sačuvala i koje objavljujemo kao dokaz ove naše priče.

Pisma koja su stizala u znak zahvalnosti Tasimu Kučeviću, KRALJU-SIROMAHA, objavili smo onako kako su napisana u izvornoj formi.Niti jedna riječ nije mijenjana niti suština priče radi vjerodostojnosti i autentičnosti."

Sam Kučević, pak, nije želio govoriti o svom dobročiniteljstvu osim sljedećih riječi:

"Ako nekome nešto želite pokloniti, činite to čista srca i u tišini; u suprotnom zadržite svoj dar za sebe jer je posve beskoristan i moze duboko povrijediti čovjeka."


Ako je, pak, nasilje u pitanju, činite to javno, proizilazi iz Kučevićevog jučerašnjeg napada.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije