Uz više od 50.000 gledalaca: Pogledajte kako je bilo u Čevljanovićima danas (FOTO+VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Uz više od 50.000 gledalaca: Pogledajte kako je bilo u Čevljanovićima danas (FOTO+VIDEO)
/ FOTO: Anadolija

Oko 50.000 građana iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, ali i dijaspore, okupilo se danas u Čevljanovićima gdje se održava 67. tradicionalna borba bikova. Kako navode organizatori, korida je i ove godine bila jedna od najposjećenijih korida u regiji te da su ispunjena njihova očekivanja, javlja Anadolu Agency (AA).

Za razliku od španske koride, na ovoj, koja se održava još od 1947. godine, bik bijegom označava kraj borbe, a ujedno i svoj poraz.

Ljubitelji borbi bikova iz cijele Bosne i Hercegovine, danas su imali priliku gledati borbe 18 najjačih bikova iz cijele regije.

Dan prije koride u Čevljanovićima su već bili formirani mnogobrojni šatori i štandovi gdje posjetioci imaju priliku uživati u različitim sadržajima, posebno ugostiteljskim specijalitetima, kao što su jela s roštilja i janjetina s ražnja.

U skopu koride su održane četiri polufinalne borbe za bikove koji treba da se plasiraju na neke manje koride.

Čevljanska korida je jedna manifestacija koja je do 2007. godine okupljala i do 100.000 ljudi.

U okviru današnje manifestacije planirano je i polaganje cvijeća na spomen obilježja poginulim sa ovih krajeva za vrijeme 2. Svjetskog rata te protekle agresije na Bosnu i Hercegovnu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije