Utvrđuje se identitet napadača iz Nevesinja: Policija situaciju brzo riješila

1
Radiosarajevo.ba
Utvrđuje se identitet napadača iz Nevesinja: Policija situaciju brzo riješila
Foto: MUP RS / MUP RS, Ilustracija

Nakon likvidacije muškarca u selu Zovi Do kod Nevesinja, koji je pucao na mještane i policiju, uviđaj je pokazao da se u kući nalazio arsenal oružja, uključujući tromblonske mine i raketni bacač. 

Obdukcija tijela napadača i DNK analiza, kako su saopštili iz Ministarstva unutrašnjih poslova, trebala bi pomoći u utvrđivanju identiteta ovog lica. 

Ministar unutrašnjih poslova i direktor policije Siniša Karan i Siniša Kostrešević, obišli su Policijsku upravu Trebinje i pohvalili pripadnike uprave na profesionalnom i brzom rješavanju krizne situacije u Nevesinju.

"Dolina Ćupova" na SFF-u:  Ovacije i pjesma publike odjekivale Cineplexxom

"Dolina Ćupova" na SFF-u: Ovacije i pjesma publike odjekivale Cineplexxom

Karan kaže da je policija pokazala da je garant sigurnosti svih građana Republike Srpske i njihove imovine. 

Iako je događaj u Nevesinju uznemirio građane, iz policije kažu da nema mjesta panici i da su garant sigurnosti svih građana ovog bh. entiteta. 

Još jedan femicid na Balkanu: U Crnoj Gori ubijena žena, uhapšen osumnjičeni

Još jedan femicid na Balkanu: U Crnoj Gori ubijena žena, uhapšen osumnjičeni

Podsjećamo, ranije su se oglasili iz PU Trebinje i naveli da su policijski službenici Policijske stanice Nevesinje i Jedinice Žandarmerije Policijske uprave Trebinje u mjestu Zovi Do, na području Nevesinja, blokirali širu lokaciju i objekat u kojem se nalazi nepoznato lice koje puca iz vatrenog oružja.

Lice ne govori i ne razumije bosanski jezik, te ne želi da komunicira na engleskom jeziku sa policijskim službenicima", rečeno je u Policijske uprave Trebinje.

U blizini navedene lokacije nema civila i nema povrijeđenih lica, a put Berkovići - Nevesinje je zatvoren. Drama je trajala punih šest sati, 20. augusta, a napadač je kasnije likvidiran. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije