CIK donio odluku o rezultatima prijevremenih izbora u općini Travnik i Foča

0
Fena
CIK donio odluku o rezultatima prijevremenih izbora u općini Travnik i Foča
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Centralna izborna komisija BiH

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine donijela je odluke kojima su utvrđeni rezultati prijevremenih izbora za načelnika Općine Travnik i načelnika Općine Foča (FBiH), održanih 11. aprila.

Navedene odluke o utvrđivanju i objavlјivanju rezultata prijevremenih izbora za načelnika općine u Travniku i Foči (FBiH) stupaju na snagu danom donošenja i bit će objavljenje 22. aprila na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba, i smatrat će se da su danom objave dostavljene svim učesnicima u izbornom procesu, prenosi Fena.

Dani 23., 24. i 25. aprila su tri dana za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića.

U skladu s Izbornim zakonom BiH, protiv odluka o utvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbora za načelnika općine u Travniku i Foči (FBiH) može se putem Centralne izborne komisije BiH podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od dana objave odluke na web stranici Centralne izborne komisije BiH.

Zahtjevi za ponovno brojanje glasačkih listića, prigovori na objavljene utvrđene rezultate i žalbe se dostavljaju isključivo putem fax aparata na broj 033/251-329, elektronskom poštom na e-mail adresu zzov@izbori.ba ili lično u sjedište Centralne izborne komisije BiH.

Protokol Centralne izborne komisije BiH će raditi i u dane vikenda 24. i 25. aprila od 8 do 16 sati.

Procedura podnošenja zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića propisana je odredbama Izbornog zakona BiH.

Centralna izborna komisija BiH može i po službenoj dužnosti narediti ponovno brojanje glasačkih listića, saopćeno je iz CIK-a BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije