Usvojen Nacrt budžeta za ovu godinu

Radiosarajevo.ba
Usvojen Nacrt budžeta za ovu godinu

Nacrt budžeta za ovu godinu usvojen je u nastavku pete sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Budžet je izglasan bez SDA, jer za budžet nisu glasali ministri iz ove stranke Sadik Ahmetović (sigurnost) i Muhamed Ibrahimović (odbrana), saznaje novinska agencija Srna.

Budžet danas na dnevnom redu: Biti ili ne biti

Predsjedavajući Viijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda održaće danas u 14.00 sati konferenciju za novinare, po završetku sjednice, kada se očekuje više informacija.

Bivši vojnici Oružanih snaga BiH, okupljeni na Trgu BiH, potvrdili su za portal Radio Sarajevo da su u budžetu planirana sredstva (21 milion KM) za isplatu njihovih penzija.

Borci čekaju obrazloženje Bevande i ministra finansija Nikole Špirića, kako je njihova stavka spala sa skoro 30 miliona na ovaj 21 milion.

Od njih doznajemo i da na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH nisu usvojene izmjene zakona koji je garantovao penzije bivšim vojnicima. Nezvanično, zadužena je Radna grupa, na čelu sa Ministarstvo odbrane BiH, da radi na iznalaženju rješenja


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije