Ustavni sud FBiH bez odluke u predmetu 'Radivojević'

Radiosarajevo.ba
Ustavni sud FBiH bez odluke u predmetu 'Radivojević'

Vijeće Ustavnog suda Federacije BiH nakon troiposatnog zasjedanja danas nije donijelo presudu u predmetu "Radivojević", odnosno u sporu između federalnog premijera Nermina Nikšića i predsjednika FBiH Živka Budimira, koji se ticao sporne odluke o ostavci ministra prostornog uređenja FBiH Desnice Radivojevića.
U sastavu vijeća su predsjednica suda Kata Senjak, te sudije Faris vehabović, Aleksandra Martinović, Sead Bahtijarević, Ranka Cvijić i Domin Malbašić

Kako nezvanično doznaje Dnevni avaz, sjednica će se nastaviti 10. septembra, kada treba očekivati odluku Ustavnog sudu FBiH u ovom sporu.

Inače, jučer je u vezi falsificirane ostavke Radivojevića, koju je potpisao Budimir, pred ovim sudom održana javna rasprava, koja je prerasla u svađu. Glavni argument pravnog tima okupljenog oko premijera Nikšića jeste da Ustav FBiH ne poznaje institut ostavke ministra, a da njegova smjena ne može uslijediti bez saglasnosti premijera.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije