Usporeno odvijanje saobraćaja na dionici Podlugovi-Sarajevo Sjever

Anadolija
Usporeno odvijanje saobraćaja na dionici Podlugovi-Sarajevo Sjever
Zbog saobraćajne nesreće na autoputu A-1 na dionici Podlugovi-Sarajevo Sjever u kojoj su učestvovala dva vozila, saobraćaj se odvija usporeno, do završetka policijskog uviđaja.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) pozvali su vozače na oprez zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se mjestimično zadržava na kolovozu. Osim odrona zemlje i kamenja na kolovozu može biti i granja te srušenih stabala, zbog jakog vjetra.

Sporije se saobraća na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Na ovim mjestima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajaju se putni pravci Sarajevo-Pale, Odžak-Donji Svilaj, Stupari–Kladanj, Simin Han-Kalesija, Živinice-Međaš, Srebrenik-Donja Orahovica i Banja Luka-Turbe.

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije