Uspješno realizirano 20 programa za povratak u Srebrenicu

Radiosarajevo.ba
Uspješno realizirano 20 programa za povratak u Srebrenicu

Sredstvima Vijeća ministara BiH u iznosu od deset miliona KM, namijenjenih za ekonomski oporavak Srebrenice, uspješno je realizirano 20 projekata, rekao je Osman Suljić, načelnik Općine Srebrenica, u razgovoru sa Safetom Halilovićem, ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH.

On je dodao da je sanirano 19 objekata, rekonstruirano šest putnih pravaca, urađena vodovodna mreža do naselja Turbe, uvedena ulična rasvjeta u dva naselja, ta nabavljena oprema za Dom zdravlja, Kulturni centar i Komunalno preduzeće. Za pomoć u razvoju malih i srednjih preduzeća izdvojen je milion KM, a po osnovu toga planirano je da se otvori 80 novih radnih mjesta. Nešto manje od pola miliona KM plasirano je u razvoj poljoprivrede.

Ministar Halilović sa saradnicima uvjerio se na licu mjesta da su projekti uspješno realizirani. On je obišao gradilišta i rekonstruirane objekte, a posjetio je i Skelane, gdje je u toku realizacija projekta na asfaltiranju puta od Dobraka do Nogačevića.

„Urađeno je dosta, ali nikad nije dovoljno, posebno za Srebrenicu. Mi ćemo nastojati da i naredne godine osiguramo dodatna sredstva za pomoć u obnovi Srebrenice i otvaranje novih radnih mjesta, izjavio je Halilović.

Dodao je da je ulaganje u razvoj, u nova radna mjesta, pokretač ekonomskog prosperiteta, ali i potrebne socijalne sigurnosti, kako povratnika, tako i domicilnog stanovništva.

Fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije