Uspješno djelovanje JICA-e na području Srebrenice

Fena
Uspješno djelovanje JICA-e na području Srebrenice
Predstavnik Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA) Hashimoto Keiichi danas je u Srebrenici s načelnikom Mladenom Grujičićem razgovarao o projektu "Pomirenje različitih etničkih grupa“.

Projekt je proteklih godina realiziran na području općine Srebrenica. Keiichi i Grujičić su razgovarali o  mogućnostima saradnje na provedbi i nekih drugih projekata.

“Došao sam radi istraživanja koje se tiče uticaja projekta koji smo provodili posljednjih deset godina. Uime Japanske agencije za međunarodnu saradnju sam poslan da utvrdim koliko je stabilna politička situacija u ovoj općini”, izjavio je Hashimoto Keiichi.

Općinski načelnik Mladen Grujičić rekao je da su predstavnici JICA-e došli da vide kakve efekte je ostavio projekt koji je dugo godina provodio na prostoru Srebrenice, te kakvo je stanje nakon izbora s obzirom na to da su imali informacije da je situacija nestabilna.

“Objasnio sam da je sada u Srebrenici politička situacija stabilna i da smo svi odlučili da Srebrenicu ekonomski ojačamo”, potcrtao je Grujičić.

Na sastanku je izrazio želju da Japanska agencija za međunarodnu saradnju (JICA) ponovo započne realizaciju projekata na području općine Srebrenica.

“Vidio sam razumijevanje i želju da se to desi, ali su nam sugrisali da odavde mora krenuti inicijativa s projektima koji će ih fascinirati i koji će biti vezani za suživot, pomirenje i zajednički rad. Mislim da imamo dosta ideja i vjerujem da ćemo uspjeti da ih ponovo vratimo u Srebrenicu”, zaključio je Grujičić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije