Uskoro wireless na području Goražda

Radiosarajevo.ba
Uskoro wireless na području Goražda

Vlada Bosanskopodrinjskog kantona na posljednjoj sjednici donijela je Odluku o sklapanju ugovora s BH Telecomom o uspostavljanju bežičnog interneta u gradu Goraždu i svim naseljenim područjima na području kantona.

Za pripremu ovog projekta Vlada je zadužila Ministarstvo za privredu, a resorni ministar Demir Imamović kaže da će njegova implementacija početi još u ovoj sedmici na trenutno deset lokacija, uz mogućnost uvođenja dodatnih lokacija.

''U prvoj fazi je četiri ili pet lokacija u gradu Goraždu, naselje Vitkovići, uključujući i Foču-Ustikolinu i Pale-Praču. Građani će biti blagovoremeno obaviješteni kada i na kojim lokacijama će biti osposobljen bežični internet,s obzirom na to da za svaku lokaciju treba obezbijediti tehničke uvjete. Implementacija će krenuti kada BH Telecom stvori mogućnost da se određena lokacija pusti u pogon'', najavljuje Imamović.

Osiguranje pristupa besplatnom bežičnom internetu je prvenstveno za posjetioce na području Bosanskopodrinjskog kantona Goražde, ali internet mogu koristiti i sve druge kategorije stanovništva.

Internet će biti ograničen, jer kako ističe ministar Imamović, njegova namjena nije osiguranje besplatnog interneta za stanovništvo, već osiguranje besplatnog mobilnog interneta za sve one, javlja Fena, koji taj internet žele da koriste, a nalaze se na području našeg kantona.

Ovaj potez Vlade BPK-a sasvim sigurno je dobar signal za turiste koji se zadržavaju u Goraždu, ali i stvaranje mogućnosti svim osobama koje nemaju pristup internetu da lakše komuniciraju u pronalaženju zaposlenja ili nekih informacija koje će iskoristiti za poboljšanje svog položaja, saopćeno je iz Vlade Bosanskopodrinjskog kantona Goražde.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije