Uskoro novi direktor DEI-a

Radiosarajevo.ba
Uskoro novi direktor DEI-a
Problem imenovanja novog direktora Direkcije za evropske integracije (DEI) trebao bi uskoro biti riješen, nakon što je na Konkurs stiglo šesnaest prijava, piše „Dnevni avaz“ od 14. aprila.

Komisija za izbor novog direktora Direkcije za evropske integracije (DEI), koju su nedavno imenovali Vijeće ministara BiH i Agencija za državnu službu BiH, utvrdila je da je pristiglo 16 prijava na konkurs za upražnjeno mjesto direktora, saznaje "Avaz".

„No, procedura izbora provjere prijava još nije počela, jer se, kako saznajemo, tek ove sedmice očekuje sastanak Komisije na kojem će biti utvrđeno koji kandidati ispunjavaju osnovne uvjete. Nakon toga bit će utvrđen termin intervjua s njima i na kraju konačna lista bit će dostavljena Vijeću ministara BiH“, tvrdi „Avaz“

Među prijavljenima, nezvanično, ima nekoliko poznatih osoba, a jedan od najozbiljnijih kandidata je Bisera Turković, bivša ambasadorica BiH u SAD.

„Osim nje, kandidirale su se Lidija Topić, bivša ambasadorica BiH u Briselu, te Nevenka Savić, aktuelna koordinatorica za reformu javne uprave u BiH (PARCO). Prijavio se i Dragiša Mekić, pomoćnik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i bivši zamjenik glavnog bh. pregovarača sa EU o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju“, piše u „Dnevnom avazu“.

Dnevni avaz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije