USK: Dvije saobraćajke, jedna osoba smrtno stradala, druga povrijeđena

Radiosarajevo.ba
USK: Dvije saobraćajke, jedna osoba smrtno stradala, druga povrijeđena

U noći sa petka na subotu, u naselju Kijevo kod Sanskog Mosta dogodila se teška saobraćajna nesreća, u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Nesreća se desila prilikom slijetanja automobila s kolovoza.

Vozilom je upravljao J.T., koji je povrijeđen, dok je suvozač inicijala D.A., rođen 1994. godine, nastanjen u Sloveniji, zadobio teške povrede usljed čega je preminuo na licu mjesta. Vozač je u teškom i kritičnom stanju hitno prebačen u Banja Luku.

Jutros oko 10.00 sati u cazinskom naselju Ostrožac, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je teško povrijeđen tridesetdvogodišnji muškarac iz Cazina. On je stradao upravljajući automobilom marke Opel Omega, u sudaru sa EUFOR-ovim vozilom Volkswagen Tiguan.

Nakon ukazane pomoći u lokalnoj bolnici, povrijeđeni muškarac je prebačen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću. U vozilu EUFOR-a bila su tri vojnika i prevodilac, od kojih niko nije povrijeđen.

Kako je prilikom sudara veći dio automobila Omega bio značajno oštećen, njegovi dijelovi morali su se rezati kako bi se izvukao vozač i pružila mu se pomoć. Uviđaj je obavljen, a istraga u toku. Više detalja o uzrocima ove nesreće znaće se po njenom okončanju.

Pretpostavke su da je do nesreće došlo najvjerovatnije uslijed neprilagođene brzine i klizavog kolovoza, javlja Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije