Usame Zukorlić: Srebrenica je najbolnija riječ za Bošnjake

Anadolija
Usame Zukorlić: Srebrenica je najbolnija riječ za Bošnjake
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Odavanje počasti žrtavama i polaganje cvijeća u Srebrenici

"Srebrenica je najbolnija riječ za Bošnjake i danas trebamo biti u duhu te boli i ponašati se u tom duhu", rekao je Usame Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja i ministar u Vladi Srbije zadužen za pomirenje, regionalnu saradnju i društvenu stabilnost, povodom 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima zaštićene zone UN-a Srebrenica.

"Možemo u ostalim danima praktikovati politiku", naveo je Zukorlić.

Rekao je da "živimo u jednom veoma turbulentnom vremenu".

Usvojen je Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi: Šta će se promijeniti?

Usvojen je Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi: Šta će se promijeniti?

"A, u ovoj prilici, u ovom danu na ovom mjestu ne bih htio mnogo da pričam o politici. Moji stavovi su poznati. Svake godine sam u Srebrenici. Stavovi naše stranke, našeg pokreta i naše politike su u tom pogledu jasni, kao što se zna. Nema potrebe da ovdje bilo šta naglašavam", istakao je Zukorlić.

U Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari danas se održava komemoracija povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici i ukop posmrtnih opstataka 14 novoidentifikovanih žrtava genocida.

Na portalu Radiosarajevo.ba iz minute u minutu pratite dešavanja iz Bosne i Hercegovine, ali i reakcije iz cijelog svijeta na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije