USAID: Napredni sistem izdavanja e-dozvola u oblasti građenja od sada u još jednoj općini u BiH

1
Radiosarajevo.ba
USAID: Napredni sistem izdavanja e-dozvola u oblasti građenja od sada u još jednoj općini u BiH
Foto: USAID / S potpisivanja ugovora sa općinom Tešanj

USAID-ov Projekt e-uprave razvio je napredni sistem izdavanja e-dozvola u oblasti građenja, objavila je ova organizacija danas, 13. februara, na društvenim mrežama.

"Pribavljanje građevinskih dozvola nije više tako komplikovano! Zahvaljujući jednostavnijem podnošenju zahtjeva i praćenju faze postupka u stvarnom vremenu gubite manje vremena.

Pravi preokret će osjetiti i preduzeća! Vrijeme koje ste gubili na administraciju sada ćete moći uložiti u svoj posao. Državnim institucijama sistem donosi efikasnost, transparentnost i odgovornost, značajno poboljšavajući javne usluge", istakli su.

Vlada FBiH: Za unapređenje socijalne zaštite u Federaciji BiH iz budžeta više od 26.300.000 KM

Vlada FBiH: Za unapređenje socijalne zaštite u Federaciji BiH iz budžeta više od 26.300.000 KM

Otkrili su kako je Općina Žepče nova pilot-općina u Zeničko-dobojskom kantonu koja će provoditi ovo digitalno rješenje. Uz USAID-ovu podršku, podsjetili su, usvojen je novi Zakon o prostornom uređenju i građenju u ovom kantonu, čime su postavljeni temelji za uvođenje ovog inovativnog sistema.

"Pratite nas dok zajedno radimo na boljoj, savremenoj upravi u BiH!", objavili su iz USAID-a na društvenim mrežama.

U junu prošle godine je objavljeno kako je američka vlada putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) predstavila projekt koji će omogućiti izdavanje elektronskih građevinskih dozvola u Federaciji BiH. Projekt je prvi proveden u opštinama Tešanj i Novo Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije