Usaglašen Zakon o reviziji privatizacije

Radiosarajevo.ba
Usaglašen Zakon o reviziji privatizacije

U Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine danas je između dva doma usaglašen Zakon o reviziji privatizacije državnog kapitala privrednih društava i banaka, tako da na snagu može stupiti njegov tekst koji nalaže reviziju ne samo za poslijeratni period u Federaciji, već i prije.

Ovu odredbu do danas je (u formi amandmana) sadržavao samo tekst odobren početkom mjeseca u Domu naroda, ali ne i zakon koji je još jula 2010. odobrio Predstavnički dom.

Danas je većinom glasova podržan i u Predstavničkom domu, čime je Zakon usaglašen pa može stupiti na snagu po objavi u Službenim novinama.

O dopuni koja proširuje period na koji se odnosi propisana revizija privatizacije državnog kapitala pozitivno su se izjasnili i predstavnici Federalne vlade koji prisustvuju sjednici Predstavničkog doma, javila je novinska agencija Fena.

Zakon predviđa osnivanje Agencije za reviziju privatizacije koja bi pokretala sporove, te član prema kojem će oduzetu imovinu na upravljanje preuzimati Vlada FBiH.


 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije