Uručeni certifikati iz obuke helikopterskog spašavanja

Radiosarajevo.ba
Uručeni certifikati iz obuke helikopterskog spašavanja


Juče su članovima Kluba spasavalaca 2000 iz Sarajeva pripadnici Austrijskog bataljona EUFOR-a dodijelili certifikate o završenoj obuci iz oblasti helikopterskog spašavanja.

Obuka se izvršila u EUFOR-ovoj bazi na Butmiru, a završna vježba na Bjelašnici.

Tečaj je završilo ukupno 9 članova kluba i to: Edina Zagić, Emina Bašić, Edita Čolaković, Bakir Karup, Kenan Adilović, Jadran Ombašić, Eldar Fazlagić, Fahrudin Dobrača i Emir Halvadžija, koji su osposobljeni za helikoptersko spašavanje unesrećenih u planinama i planinskim naseljima kao i u urbanim sredinama.

Ovom prilikom pripadnicima EUFOR-a dodjeljene su plakete zahvalnice Kluba spasavalaca 2000 i Civilne zaštite Općine Centar Sarajevo u čijoj službi se i nalaze pripadnici kluba.

Komadant EUFOR-a je izrazio svoje zadovoljstvo sa polaznicima obuke te je naveo da se obuka helikopterskog spašavanja mora obavljati svake pola godine kako i nalažu pravila spasilačkih timova iz Europske unije.

Fotografije sa tečaja možete pogledati  u našoj galeriji

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije