Ured predsjednika Federacije BiH: 'Nermin Nikšić svjesno projicira haos'

Radiosarajevo.ba
Ured predsjednika Federacije BiH: 'Nermin Nikšić svjesno projicira haos'

"Danas je u Sarajevu održana sjednica Vlade Federacije BiH, no premijer Nermin Nikšić je propustio riješiti problem funkcioniranja Federalnog ministarstva financija, čime svjesno projicira kaos u Federaciji Bosne i Hercegovine", priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

"Ponovno podsjećamo javnost da se 2006. godine dogodila identična situacija, kada je tadašnji ministar Federalnog ministarstva financija Dragan Vrankić imenovan za ministra financija i trezora BiH, nakon čega je mjesto federalnog ministarstva financija ostalo upražnjeno. Naime, Vlada Federacije BiH je tada svojim aktom o ovlaštenju sekretara regulirala redovito funkcioniranje Federalnog ministarstva financija do izbora novog ministra. 

Dakle, posve je jasno da se rješenje ne smije odlagati i da netraženjem rješenja Vlada Federacije BiH ne djeluje na dobrobit građana Federacije BiH", stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije