Upućen zahtjev direktorima osnovnih škola

Radiosarajevo.ba
Upućen zahtjev direktorima osnovnih škola

Načelnik Novog Travnika, Refik Lendo, uputio je zahtjev ravnateljima svih šest osnovnih škola s područja općine Novi Travnik zahtjev za uspostavljanje redovnog nastavnog procesa u ovim školama. 

"Imajući u vidu stav Vlade Srednjobosanske županije (SBŽ), načelnik općine zahtijeva da direktori svih osnovnih škola u Novom Travniku odmah počnu s izvođenjem redovne nastave, u protivnom će se pokrenuti postupak njihove odgovornosti i smjene“, priopćeno je iz Općine Novi Travnik. 

Kako navode u Općini Novi Travnik, roditelji se pitaju hoće li itko njih konsultirati i do kada će prosvjetni djelatnici djecu i obrazovanje tretirati kao objekt ostvarenja svojih političkih i materijalnih ciljeva.

"Ovih dana roditelji djece osnovnih škola obratili su se općini Novi Travnik i tražili odgovor kada će djeca ponovno u školske klupe (...) Sindikat osnovnog obrazovanja traži ostvarenje nekih prava ne vodeći pri tome računa o najboljem interesu djeteta, na što ih kao prosvjetne djelatnike obvezuje i Konvencija o pravima djeteta“, stoji, između ostalog, u priopćenju kojeg potpisuje načelnik općine Novi Travnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije