BiH / Upozorenje vozačima: Magla i poledica na cestama

09. 01. 2020. u 07:26:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Mjestimično gusta magla smanjuje vidljivost na dionicama uz rijeke Bosnu, Vrbas i Spreču, kao i na dionici magistralnog puta Glamoč-Mlinište.

Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguće nailaske na poledicu na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

"Skrećemo pažnju i na učestale odrone i savjetujemo opreznu vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno", upozoravaju jutros iz BIHAMK-a.

Kao i prethodnih dana, polusatne obustave saobraćaja uz 15-minutno propuštanje vozila, aktuelne su od 7 do 16 sati, na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16 sati na ovoj lokaciji saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

I na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana od 5 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Potom do 0.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 0.30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima: Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Lanište-Ključ-Mrkonjić Grad.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA