Upoznaj domovinu: Učenici sedmog razreda osnovnih škola u KS u pohodu na Trebević

0
Fena
Upoznaj domovinu: Učenici sedmog razreda osnovnih škola u KS u pohodu na Trebević
Fena / Učenici u pohodu na Trebević

Učenici sedmog razreda osnovnih škola Kantona Sarajevo danas kreću u obilazak i osvajanje Trebevića kako bi stekli osnovna znanja i vještine o ponašanju u planinarskim uslovima, gdje će boraviti na svježem zraku, družiti se i jačati svoje karakterne osobine.

Ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović danas je ispratila učenike na pohod  tokom kojega će, kako je rekla, naučiti i steći vještine ponašanja u prirodi, upoznati prirodne ljepote i blagodati koje ih okružuju.

"Za mnoge učenike ovo je prvi put da idu na planinu, na žalost, ali prilika je ovo da kroz ovaj specifični oblik nastave izvedemo učenike i pokažemo im prirodne ljepote u KS-u", kazala je Hota Muminović.

Ekipa Dubioze Kolektiva pripredila show u zagrebačkom tramvaju: Pogledajte dio atmosfere

Ekipa Dubioze Kolektiva pripredila show u zagrebačkom tramvaju: Pogledajte dio atmosfere

Izrazila je nadu da će isti program biti realiziran i za novu generaciju učenika.

Pohod na Trebević organizuje se u saradnji sa Institutom za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS u okviru Škole planinarsva.

Na Bijambarama obilježen Svjetski dan biološke raznolikosti

Na Bijambarama obilježen Svjetski dan biološke raznolikosti

Direktorica Instituta Senada Salihović je navela da je ukupno 4.100 učenika sedmog razreda posjetilo tri planine: Bjelašnicu, Igman i Trebević.

"Ovo divno vrijeme će naša djeca iskoristiti da sa našim prijateljima iz Planinarskog saveza Federacije BiH, Zavodom za hitnu medicinsku pomoć KS i Gorskom službom spašavanja uspješno realiziramo i posljednju sedmicu Škole planinarstva", kazala je Salihović.

Zahavljuje roditeljima djece na povjerenju, a kako kaže, djeca se raduju i oduševljena su Školom planinarstva. Edukativne sadržaje će i te kako iskoristiti u budućnosti za bolje i sretnije odrastanje.

Učenici su imali i imaju priliku da sa svojim profesorima tjelesnog i zdravstvenog odgoja, sporta, biologije, geografije, historije, engleskog jezika, sa profesionalnim vodičima, uspješno savladaju kilometarske staze bosanskih planina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije