FHMZ / BiH prijete grad i grmljavina: Upaljen narandžasti meteolaram za veći dio države

23. 05. 2018. u 09:17:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Za šire područje Bosne i Hercegovine danas je upaljeno narandžasto meteoupozorenje, zbog loših vremenskih prilika koje se najavljuju u cijeloj državi.

Prema informacijama koje je saopćio Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine, narandžasti meteoalarm upaljen je danas za područje Banja Luke, Tuzle, Livna, Višegrada i Sarajeva. Ova područja bi mogla biti pogođeao jakom grmljavinom, ističu meteorolozi.

Također, predviđaju se jaki pljuskovi, praćeni grmljavinom, dok će ponegdje biti i lokalnih nepogoda uz jače padavine, a moguća je i pojava grada.

U tuzlanskoj, sarajevskoj i livanjskoj regiji, prema prognozi meteorologa, očekuje se grmljavina, a postoje uslovi za pojavu grada.

Inače, narandžasti meteoalarm podrazumijeva opasne vremenske prilike, te se svim građanima preporučuju da tokom dana budu oprezni, kao i da preduzmu sve mjere predostrožnosti kako bi zaštitili svoju imovinu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA