Upaljen žuti meteoalarm za veći dio BiH

Radiosarajevo.ba
Upaljen žuti meteoalarm za veći dio BiH
U prijepodnevnim satima u Bosni uz riječne tokove magla će biti izraženija i dugotrajnija u centralnim i istočnim područjima.

Od sredine dana naoblačenje sa sjevera će se proširiti na cijelu zemlju. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana u Bosni će pasti kiša, na vrhovima planina i snijeg. Očekivana količina padavina je između pet i 10 litara po metru kvadratnom.

U Hercegovini se očekuje više padavina krajem dana u sjevernim područjima, a u noći na subotu u ostalim dijelovima Hercegovine rijetko može pasti malo kiše. Vjetar prije podne slab južnog smjera. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever umjerene jačine, prolazno i sa jakim udarima.

U noći na subotu u Hercegovini i jugozapadu Bosne jačanje bure. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između dva i šest, na jugu od sedam do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 21 stepeni, u mjestima sa dugotrajnom maglom niža temperatura zraka.

U kotlinskom dijelu Sarajeva prije podne magla. Od sredine dana se očekuje naoblačenje. Kiša od večernjih sati prema kraju dana. Jutarnja temperatura zraka oko pet, a najviša dnevna oko 15 stepeni.

Žuti meteoalarm proširen je na veći dio Bosne i Hercegovine, a odnosi se na upozorenje zbog vjetraVišegradu, Foči, Trebinju, Tuzli, Banjoj Luci i Prijedoru, te magle u Sarajevu i Tuzli. Predijeli BiH bez upozorenja su samo Bihać, Livno i Mostar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije