Union banka dobila dva nova člana Nadzornog odbora

0
Radiosarajevo.ba
Union banka dobila dva nova člana Nadzornog odbora
Foto: Vlada FBiH / Današnja sjednica Vlade FBiH

Vlada FBiH je, na današnjoj sjednici, Nadzornom odboru Union banke d.d. Sarajevo dala prethodne saglasnosti za razrješnje dužnosti dva člana Uprave ove banke, zbog isteka mandata, kao i za imenovanje na ove pozicije, na mandatni period od četiri godine, Edina Mujagića (član Uprave za rizike) i Leona Begića (član Uprave za operacije).

Prethodna saglasnost je data i za imenovanje Vahidina Omanovića za člana Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH na period do isteka mandata članova ovog nadzornog odbora.

Federalna vlada je razriješila članove Upravnog vijeće Zavoda za javno zdravstvo FBiH, te imenovala Mirzu Terzu za privremenog predsjednika, a Marinu Beru, Lejlu Pašić Kovač, Slađanu Šarac i Adnana Maksumića za privremene članove ovog upravnog vijeća.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Za učešće u radu i odlučivaju na skupštinama privrednih društava danas su opunomoćeni Zerina Konjhodžić (BH Telecom d.d. Sarajevo), Ismet Demirović (JP Željeznice FBiH d.o.o. Sarajevo) i Jasmina Pašić (RMU Banovići) d.d. Banovići.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije