UNDP sa 2,5 miliona sufinansira nastavak gradnje zgrade Akademije scenskih umjetnosti

Radiosarajevo.ba
UNDP sa 2,5 miliona sufinansira nastavak gradnje zgrade Akademije scenskih umjetnosti
Foto: Vlada KS / Potpisan Sporazum o nastavku izgradnje zgrade Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i v.d. rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH Sukhrob Khoshmukhamedov potpisali su danas Sporazum o nastavku izgradnje zgrade Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Uz Vladu KS, koja će dodatna sredstva za ovu namjenu osigurati u rebalansu budžeta za 2019., projekt će sa 2,5 miliona KM sufinansirati Razvojni program Ujedinjenih nacija - UNDP.

Iz Vlade KS navode da su prepoznali nastavak te gradnje kao jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata, jer izgradnjom tog objekta ne samo da će Akademija dobiti dugoočekivani smještaj i namjenski prostor za rad, nego će i grad dobiti nove kulturne sadržaje koji će biti vezani za djelovanje Akademije scenskih umjetnosti.

Za nastavak radova spremna je kompletna projektna dokumentacija, a kako je poručio premijer Forto, želja je da taj projekt bude završen u ovoj godini, saopćeno je iz Pres-službe KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije