UNDP: Konferencija o upravljanju kriznim situacijama

Radiosarajevo.ba
UNDP: Konferencija o upravljanju kriznim situacijama

U Sarajevu će danas biti održana Regionalna konferencija o upravljanju kriznim situacijama, sa naglaskom na jačanju regionalne saradnje i koordinacije kod smanjenja rizika od katastrofa u jugoistočnoj Evropi.

Glavni cilj skupa je predstavljanje nacrta regionalne strategije za smanjenje rizika od prirodnih nesreća i drugih katastrofa u jugoistočnoj Evropi i nacrta regionalne strategije za procjenu rizika od prirodnih nesreće i drugih katastrofa u jugoistočnoj Evropi, saopšteno je iz UNDP-a.
        
Učesnicima skupa obratiće se ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović, rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH Juri Afanasijev, pomoćnik ministra bezbjednosti BiH Samir Agić, direktor kancelarije "Sejv d Čildrn Norvej" za jugoistočnu Evropu Hagen Bjorn i drugi.

Organizaciju skupa podržali su Regionalni program UNDP-a o smanjenju rizika od prirodnih nesreća i drugih katastrofa u jugoistočnoj Evropi, Evropska komisija, Ministarstvo bezbjednosti BiH, Federalni hidrometeorološki zavod, Republički hidrometeorološki zavod Banjaluka, te Svjetska meteorološka organizacija /VMO/.

Konferencija počinje u 9.30 časova u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije